مصونیت قرآن کریم از تحریف
برجسته ترین و ممتاز ترین وصفی که قرآن مجید به آن موصوف است سلامتش از تحریف و دور بودنش از کمی و زیادی است ، این حقیقتی است که با دلایل و براهین فراوانی همراه است که بیان همة آنها کتابی جداگانه می طلبد. استوارترین و محکم ترین دلایل مصونیت از تحریف آیاتی در خو د قرآن کریم است که به روشنی نشان می دهد این کتاب تا کنون از تغییر و جا به جایی و تحریف مصون مانده و تا قیامت نیز محفوظ خواهد ماند. از آیات استفاده می شود که قرآن تا ابد زمینه ای برای تحریف ندارد ،و حضرت حق با قدرت بی نهایت خود آن را از هرگونه تحریف مصون می دارد ، و این سرمایه بی نظیر ملکوتی را از دستبرد و تغییر حفظ خواهد کرد. « انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون .» (حجر 14 ) بی تردید قرآن را ما نازل کرده ایم و یقیناً ما آن را صد در صد در حفاظت و نگهبانی خود خواهیم داشت. آیه به روشنی و با تأکید بیان می دارد که خود حضرت حق حافظ قرآن از تحریف است ، و آن را از هر گونه تغییری محفوظ می دارد ، و راه تحریف با سپر حفاظتی خدای عزیز به روی قرآن بسته ، و مسئله تحریف کاری ناشدنی و مطلبی غیر ممکن است .
چگونه می توان باور داشت که حضرت رب العزه خود حافظ قرآن باشد ، ولی دزدان راه انسانیت برای پیاده کردن نیت شوم خود از سپر حفاظتی آن قدرت بی نهایت بگذرند و به آن کتاب شریف دستبرد زده به تحریفش اقدام کنند؟« ... وأنه لکتاب عزیز لایأتیه الباطل من بین یدیه و لامن خلفه تنزیل من حکیم حمید» . ( فصلت 42-41)
در آیة شریفه « عزیز» که به معنای توانای شکست ناپذیر است به عنوان وصف قرآن ذکر شده است بنابراین معنای آیه چنین است: بی تردید این کتاب قدرتمند و توانایی شکست ناپذیر است ، هیچ باطلی از هیچ طرف در آن راه ندارد ، نازل شده خدایی محکم کار و ستوده است . کدام باطل در برابر قرآن پوچ تر و پوک تر از تحریف است که در برابر این توانای شکست ناپذیر بتواند مقاومت کند و قدرت داشته باشد که خود را در دامن پاک این عرصة علم حق بنشاند و آن را از حجیت بیندازد ، و ارزشش را بر باد دهد ؟
به اعتقاد همة دانشمندان شیعه و سنی ، اعتقادی که جزء اصول و مسلمات یقینی است و نیز به اعتقاد همة ملت اسلام از گذشته تا کنون قرآنی که دراختیار اهل جهان و به ویژه جوامع اسلامی است بدون عیب و نقصان ، و کم و زیاد همان است که بر پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شده و به همان صورت مصون و سلامت از تحریف مانده و در همة امور اصولی و فروعات و احکام و مسائل معنوی و دنیایی و آخرتی بر همه انسان ها تا قیامت حجت و برهان خداست ، و در قیامت همة امت و همة جهانیان نسبت به مسؤولیتی که در برابر همین قرآن موجود داشتند محاکمه خواهند شد.این قرآن که در دست ماست تدوین سوره ها و آیات و کلماتش به همین صورت فقط و فقط به وسیله حضرت حق در زمان حیات پیامبر صلی الله علیه و آله صورت گرفته و کیفیت قرائت و چگونه خواندنش از نظر ادبیات عرب نیز به وسیله حق معین شده است این حقیقتی است که خود قرآن در آیات زیر بر آن دلالت دارد: لا تحرک به لسانک لتجعل به ان علینا جمعه و قرآنه فاذا قرأناه فاتبع قرآنه ثم ان علینا بیانه : (قیامت 19- 16 ) زبانت را حرکت نده تا به آن شتاب ورزی بی تردید تدوین و تنظیم و جمع آوری و قرائت و چگونه خواندن آن بر عهده ماست پس هنگامی که آن را خواندیم تو از خواندن آن پیروی کن ،سپس بیان آن شایسته ماست.
قرآن از ابتدا به وسیله پیامبر و امامان علیهم السلام به عنوان معیار و میزان و ترازوی حق و باطل شناسانده شد و پیامبر و امامان بر این حقیقت اصرار ورزیدند که اگر از قول ما دربارة هر چیزی مطلبی نقل شد به قرآن که میزان و معیار الهی است عرضه کنید ، اگر با حقایق این کتاب موافقت و مطابقت به عنوان قول ما بپذیرید و اگر مطابقت نداشت به سینه دیوار بکوبید. خود انصاف دهید بر فرض محال اگر کمترین تحریفی در قرآن صورت پذیرفته بود آیا جای داشت که پیامبر عزیز و امامان معصوم علیهم السلام آن را به عنوان میزان و معیار سنجش حق و باطل معرفی می کنند؟ افرادی انگشت شمار از سنی و شیعه اگر سخن از تحریف به میان آورده اند و بر ادعای خود روایتی هم شاهد نقل کرده اند ، در برابر اجماع همة دانشمندان اسلامی و امت پیامبر و به ویژه آیاتی که به استوارترین صورت تحریف را نفی کرده اند ،سخنشان هیچ ارزشی ندارد و روایتی یا روایاتی که بعنوان شاهد بر تحریف نقل کرده اند صد در صد روایاتی ساختگی و قلابی و دروغ است که این معنا در جای خود به وسیله دانشمندانی بزرگ مانند صدوق ، سید مرتضی ، شیخ طوسی ، علامه طباطبایی ، سلطان الواعظین شیرازی ، و به ویژه مرجع کم نظیر حضرت آیه الله العظمی خویی در تفسیر البیان به بحث های علمی و کلامی و فلسفی بسیار قوی کشیده شده و سخنان چند نفر انگشت شمار فاسد الاعتقاد مردود و پوچ و بی اعتبار اعلام شده است
باید به این نکتة بسیار مهم اشاره کرد که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در لحظات آخر عمر خود در جمع امت در مسجد فرمودند: انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی ابداً (نقل در اکثر کتاب های بسیار مهم حدیث از طریق فریقین) من در میان شما دو حقیقت گرانبها گذاشتم ، کتاب خدا و عترتم تا زمانی که به این دو ثقل الهی چنگ زنید هرگز پس از من روی گمراهی نخواهید دید. کتاب تحریف شده نه این که هدایت نمی کند بلکه سبب قطعی گمراهی و ضلالت است ، بنابراین از این روایت که 99 درصد علمای شیعه و اهل سنت در مهم ترین کتاب های خود نقل کرده اند و از نظر حدیث شناسی حدیثی صحیح و متواتر است استفاده می شود که در قرآن که متمسک به آن در هدایت است هیچ تحریف و تغییری رخ نداده و رخ نمی دهد.